Forsiden
Brug din opvaskemaskine energivenligt
Energimærkning af opvaskemaskiner
Opvaskemaskine producenter
Opvaskemaskines historie
Undgå levende opvaskemaskine
Viden om opvaskemaskiner

Energimærkning af opvaskemaskiner

Energimærkning og energiklasse, hvad går det egentlig lige ud på? Sagt kort, så er det en ordning, som hjælper forbrugerne til at vælge hårde hvidevarer, som er energivenlige og energibesparende. Dette er ikke kun en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

EU's energimærkningsordning er at finde på alle nye hårde hvidevarer, og det er en obligatorisk ordning indeholdende krav, som producenter og leverandører skal overholde. Energimærkningsordningen er ens i alle EU's medlemslande, og blev implementeret for at kunne fremme besparelser i energiforbruget. Fordelene ved energimærkningsordningen er, at man som forbruger kan sammenligne og vurdere produkterne, og derved vælge produkter, hvor man kan spare penge på længere sigt. Med andre ord så kan det være god økonomi at vælge energieffektive produkter, da de er billigere i drift.

Opvaskemaskiner

Energimærkningsordningen spænder fra A (lavt forbrug) til G (højt forbrug). Det vil sige, at hvis man har en opvaskemaskine med energimærkning A, så har man én af de maskiner med det laveste energiforbrug, hvilket betyder, at man som forbruger kan spare nogle penge.

Det er dog vigtigt, at man ikke kun kigger på strømforbruget, når man skal købe en vaskemaskine. Der kan nemlig være ret store udsving i vandforbruget mellem de enkelte maskiner, selvom de er klassificeret med energimærke A. Vandforbruget kan faktisk svinge fra 9,9 liter til 17 liter, hvilket kan gøre en markant forskel på ens vandregning. Derfor er det en god ide også lige at tjekke, hvor meget vand den givne opvaskemaskine bruger per vask.Copyright Opvaskemaskine-guide.dk 2012 E-mail: kontakt@opvaskemaskine-guide.dk