Forsiden
Brug din opvaskemaskine energivenligt
Energimærkning af opvaskemaskiner
Opvaskemaskine producenter
Opvaskemaskines historie
Undgå levende opvaskemaskine
Viden om opvaskemaskiner

Værd at vide om opvaskemaskiner

Når man køber en opvaskemaskine, skal man lige overveje en ekstra gang, hvilken model der passer bedst ind i ens køkken samt hvilke funktioner man som husstand har behov for. Ved at tage sig nogle simple forbehold, kan man sikre sig, at man investerer i den helt rigtige opvaskemaskine. Derfor har vi samlet nogle oplysninger, som kan hjælpe dig.

Når det kommer til opvaskemaskiner er det vigtigt at vide, at der er to overordnede størrelser af opvaskemaskiner, nemlig en stor opvaskemaskine og en bordopvaskemaskine. De store udgaver af opvaskemaskiner er at finde i en indbygget og integrerbar model.

Stor opvaskemaskine

De store opvaskemaskiner kan typisk klare 12-14 kuverter ad gangen, og passer derfor meget godt til større husstande på 4-5 personer. Der findes ligeledes en smallere model, som er 45 cm i bredden, og den kan klare 9 kuverter af gangen.

Når man skal vælge model er det vigtigt, at man ved, at der er stor forskel på en indbygget og en integrerbar model.

Den indbyggede model bliver nemlig leveret med front, så den nemt kan blive installeret under bordpladen. Det vil sige, at denne model ikke har top- eller sideplader. Dette skyldtes, at køkkenbord og skabssider har denne funktion.

Den integrerbare opvaskemaskine bliver derimod leveret uden front. Det betyder, at opvaskemaskinen skal have en front, som resten af inventaret i køkkenet. Derfor kan det være en god ide at kontakte køkkenforhandleren for at høre, om man stadig kan få den type låger, som er at finde i resten af køkkenet samt om den kan fremstilles til en integrerbar opvaskemaskine.

Indbygnings opvaskemaskine

integrerbar-opvaskemaskine

Bordopvaskemaskine

En bordopvaskemaskine er en meget mindre model sammenlignet med en stor opvaskemaskine. Bordopvaskemaskiner kan vaske omkring 4-6 kuverter, og den passer godt ind i en mindre husstand på 1-2 personer.

I forhold til placering så kan en bordopvaskemaskine placeres på køkkenbordet eller i bryggerset, så længe der er en vandforsyning i nærheden. Du kan tilslutte en bordopvaskemaskine til en vandhane eller direkte til afløbet, men det er essentielt at læse den medfølgende manual grundigt, og hvis man er i tvivl, kan man med fordel kontakte sin lokale vvs-mand.

Forhandlere af opvaskemaskiner

Du kan finde et godt udvalg af forskellige opvaskemaskiner hos:

Lavpriskoekken.dk

WhiteAway.com

Skousen.dk

Fleegaard.dk

El-salg.dk

bordopvaskemaskine

Funktioner på opvaskemaskiner

Det er ikke kun størrelsen på opvaskemaskiner, som er vigtige at overveje, men også hvilke funktioner man som husstand har behov for.

Antal programmer

Opvaskemaskiner er forskellige, og antallet af programmer, de har, kan variere meget. Det er derfor en god ide at overveje, hvor mange og hvilke programmer, man har brug for i sin husstand.

Opvasketid

Gennemsnits opvasketiden for opvaskemaskiner er på ca. to timer. Opvasketiden kan dog variere fra model til model. Det er muligt at få opvaskemaskiner med et lynprogram, hvilket betyder, at opvasketiden er mindre. Dog bruger sådanne programmer mere strøm og vand sammenlignet med de forskellige standard programmer.

Fleksibilitet indvendig i opvaskemaskinen

Indeni en opvaskemaskine er der gerne en bestemt "indretning", men det er dog muligt at få opvaskemaskiner, hvor man har en vis frihed. Eksempelvis kan man lægger tallerkenrækken ned, så der er mere plads. Dette er en rigtig god funktion, hvis du skal vaske større service for eksempel fade.

Sensorstyring

I dag bliver mange opvaskemaskiner produceret med en sensorstyring, og denne funktion gør det muligt for opvaskemaskinen at tilpasse den mængde vand og strøm, der bliver anvendt til at vaske op med.

Støjniveau

Hvis en opvaskemaskine har et højt støjniveau, så kan det være ret generende for hele husstanden. Derfor er det vigtigt, at man ligger mærke til opvaskemaskinens decibelniveau(dB). Normalt ligger det omkring på 50dB, og desto lavere tallet er desto mindre vil støjen genere.

Copyright Opvaskemaskine-guide.dk 2012 E-mail: kontakt@opvaskemaskine-guide.dk